Σουλτς: Αν δεν αναλάβουμε δράση για τους πρόσφυγες, θα έχουμε νέο 2015

Σουλτς: Αν δεν αναλάβουμε δράση για τους πρόσφυγες, θα έχουμε νέο 2015

Η Ιταλία φτάνει στα όριά της, τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για την καγκελαρία

Η Γερμανία πρέπει να αναλάβει δράση για να αποτρέψει μία επανάληψη του 2015, όταν περίπου 890.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα, τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος για τη γερμανική καγκελαρία Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Οι αριθμοί στην Ιταλία είναι ανησυχητικοί, χιλιάδες κάθε μέρα», δήλωσε ο Σουλτς, αναφερόμενος στα στοιχεία που δείχνουν ότι πάνω από 93.000 μετανάστες, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική και το Μπανγκλαντές, έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας μέχρι τώρα το 2017, αριθμός αυξημένος κατά 17% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

«Αν δε θέλουμε μία επανάληψη αυτού που ζήσαμε το 2015, πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα, καθώς οι Ιταλοί φτάνουν στα όριά τους όσον αφορά στο τι μπορούν να κάνουν», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βοηθήσουν την Ιταλία, μεταξύ άλλων δεχόμενες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες.

Ανέφερε εξάλλου ότι σήμερα μίλησε με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την οικονομική βοήθεια που μπορούν να παράσχουν οι Βρυξέλλες στις χώρες που είναι έτοιμες να υποδεχθούν πρόσφυγες και τόνισε πως θα συζητήσει για το θέμα αυτήν την εβδομάδα με την ιταλική κυβέρνηση και την Κομισιόν.