Φωτιές άναψε μοντέλο με μίνι φούστα στη Σαουδική Αραβία

Φωτιές άναψε μοντέλο με μίνι φούστα στη Σαουδική Αραβία

Τοπικοί αξιωματούχοι ζητούν τη κεφαλή της επί πίνακι

Οι αρχές στη Σαουδική Αραβία ερευνούν μια νεαρή γυναίκα η οποία ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο στο οποίο κινείται δημοσίως φορώντας μια μίνι φούστα και ένα κοντό μπλουζάκι.

Η γυναίκα, ένα μοντέλο με το όνομα Khulood, μοιράστηκε το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται να κινείται στην ιστορική περιοχή Ushayqir. Το βίντεο προκάλεσε την οργή των τοπικών αξιωματούχων, οι οποίοι απαιτούν η υπόθεση να διερευνηθεί ενώ χρήστες των social media λένε πως η άγνωστη γυναίκα θα πρέπει να συλληφθεί.

Τα βίντεο, που αναρτήθηκε στο Snapchat το Σαββατοκύριακο, δείχνει τη γυναίκα να περπατά μέσα στο Ushayqir, χωριό της επαρχίας Najd  σε απόσταση περίπου 95 μιλίων από την πρωτεύουσα Ριάντ.

Τέτοια εμφάνιση, παραβιάζει όλες τις κυρίαρχες συντηρητικές ισλαμικές πεποιθήσεις για το πώς θα πρέπει να ντύνεται μια γυναίκα στη Σαουδική Αραβία. Νομικά απαιτείται να είναι καλυμμένες όταν κυκλοφορούν δημόσια φορώντας το παραδοσιακό abaya- κάτι σαν μακρύ και φαρδύ φόρεμα. Οι γυναίκες αναμένονται επίσης να φορούν κάποιου είδους χιτζάμπ ή κάλυμμα στο κεφάλι και κάποιες φορούν και νικάμπ, καλύπτοντας το πρόσωπό τους.