Μετά τις 11 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία δια ανηλίκους!

Μετά τις 11 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία δια ανηλίκους!

Ο δήμαρχος ενός χωριού στο Εν, του Ορινί Σεντ Μπενούατ, εξέδωσε διαταγή με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία των ανηλίκων έπειτα από τις 23.00 το βράδυ τοπική ώρα, καθώς έκρινε πως είναι υπεύθυνοι για την πρόκληση φθορών και ηχορύπανσης.

«Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω» εξήγησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος αυτής της κοινότητας των 1800 κατοίκων δυτικά του Σεν Κεντέν.

Το μέτρο ελήφθη την 11η Ιουλίου έπειτα από «μια σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης», που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό, στις 23.00 τοπική ώρα.

Τις φθορές προκάλεσαν περίπου «15 ανήλικοι» σύμφωνα με τον Ντελβίγ.

«Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία, (αυτά συμβαίνουν) τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών, αυτά συμβαίνουν καθημερινά. Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι» εξήγησε ο δήμαρχος, ενώ αρνήθηκε τον όρο «απαγόρευση της κυκλοφορίας» επιβεβαιώνοντας ότι «πάνω απ’ όλα θέλει να ευαισθητοποιήσει τους γονείς».

Η χωροφυλακή θα έχει δικαίωμα να επέμβει: «εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00, θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα».

Πηγή ΑΠΕ