52χρονος έλεγε ψέματα ότι έχασε γυναίκα και παιδί στον πύργο Γκρένφελ

52χρονος έλεγε ψέματα ότι έχασε γυναίκα και παιδί στον πύργο Γκρένφελ

Η αστυνομική έρευνα ξεσκέπασε την απάτη ενός 52χρονου Λονδρέζου

Στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν ψευδώς ότι έχασε τη σύζυγο και το γιο του στη μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου προχώρησε η βρετανική αστυνομία.

Ο 52χρονος άνδρας εμφανίστηκε μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ στις 14 Ιουνίου, λέγοντας ότι έχασε την οικογένειά του και ολόκληρη την περιουσία του λόγω της φωτιάς.

Η αστυνομία αρχικά τον πίστεψε, όμως στη συνέχεια υπέπεσε σε αντιφάσεις, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί έρευνα για την περίπτωσή του, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι κοντινών διαμερισμάτων σε αυτό που ισχυριζόταν ότι έμενε δεν τον γνώριζαν, ενώ όπως αποδείχθηκε ο 52χρονος δεν έχει καν σύζυγο ή παιδί! Η πραγματική του κατοικία, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ο άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη ως ύποπτος για απάτη, προκειμένου να αποκομίσει χρήματα και κατοικία.

«Ο πόνος που προκλήθηκε σε τόσες πολλές οικογένειες και τους αγαπημένους τους εκείνη τη νύχτα είναι φρικτός», δήλωσε η επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για την τραγωδία, Φιόνα Μακ Κόρμακ, προσθέτοντας: «Στο επίκεντρο όλων μας θα πρέπει να είναι η υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών, η ανάσυρση των θυμάτων από τον πύργο Γκρένφελ και η διερεύνηση της πυρκαγιάς. Ωστόσο, θα ερευνήσουμε σε βάθος κάθε πληροφορία για οποιονδήποτε που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τον πόνο τόσων πολλών».