Ξεθάβουν το Σαλβαντόρ Νταλί γιατί γυναίκα επιμένει ότι ήταν μπαμπάς της

Ξεθάβουν το Σαλβαντόρ Νταλί γιατί γυναίκα επιμένει ότι ήταν μπαμπάς της

28 χρόνια μετά το θάνατο του εκκεντρικού ζωγράφου εμφανίστηκε μια γυναίκα από την Καταλονία που ισχυρίζεται ότι ήταν πατέρας της

Την εκταφή του διάσημου ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί, διέταξε δικαστήριο της Μαδρίτης καθώς μια γυναίκα από την Καταλονία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενη ότι ήταν ο βιολογικός της πατέρας.

Έτσι το δικαστήριο πήρε την απόφαση να ξεθάψουν τον εκκεντρικό ζωγράφο προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες γενετικές εξετάσεις.

Η Πιλάρ Άμπελ, από τη Χιρόνα, είχε ζητήσει να αναγνωριστεί ως βιολογική κόρη του καλλιτέχνη ο οποίος έχει ενταφιαστεί στο Φιγκέρας, την πόλη από την οποία καταγόταν.

Το δικαστήριο διέταξε σήμερα, 28 χρόνια μετά το θάνατο του Νταλί, την εκταφή του λειψάνου του ώστε να ληφθούν δείγματα και να γίνουν οι εργαστηριακές εξετάσεις που θα αποδείξουν αν ήταν ή όχι ο Νταλί πατέρας της Πιλάρ.

Οι δικαστές έκριναν ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί δείγμα DNA από το λείψανο επειδή δεν υπάρχει άλλο διαθέσιμο βιολογικό υλικό του ζωγράφου για να γίνει η σύγκριση.

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.