Συμμαχία με Φιλελεύθερους θέλει ο Σόιμπλε

Συμμαχία με Φιλελεύθερους θέλει ο Σόιμπλε

Ομόφωνη έγκριση για το πρόγραμμα Σουλτς στο συνέδριο του SPD

«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU)» δηλώνει ευθέως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην οικονομική Handelsblatt.

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ' άπειρον γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε δεν παραλείπει να επικρίνει σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

Ομόφωνα ενέκρινε το προεκλογικό πρόγραμμα των σοσιαλδημοκρατών, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «κυβερνητικό πρόγραμμα», το συνέδριο του SPD στο Ντόρτμουντ της Βεστφαλίας, το απόγευμα της Κυριακής.

Σε ομιλία τους προς τους συνέδρους ο Μάρτιν Σουλτς έθεσε για μία ακόμη φορά το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και υποσχέθηκε νέες κοινωνικές παροχές, μειώσεις φόρων για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, διασφάλιση των συντάξεων και υψηλότερες δημόσιες επενδύσεις, αξιοποιώντας τα πλεονάσματα των τελευταίων ετών.

Επιπλέον, ο υποψήφιος του SPD επανέλαβε ότι θέλει αν επιστρέψει στον κανόνα της πλήρους απασχόλησης στην αγορά εργασίας.