Μεγάλη πυρκαγιά στην Ισπανία – Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ισπανία – Εκκενώθηκαν σπίτια και ξενοδοχεία

Περίπου 750 άνθρωποι στεγάζονται προσωρινά σε αθλητικά κέντρα

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ και τα ξενοδοχεία σε περιοχές της νότιας Ισπανίας λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της χώρας.

Περίπου 750 άνθρωποι στεγάζονται προσωρινά σε αθλητικά κέντρα, ενώ σε ορισμένους κατοίκους έχει επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην περιοχή Μογκέρ, κοντά στην Ουέλβα, και αντιμετωπίζεται ως πυρκαγιά ύψιστης απειλής, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά ενδέχεται να απειλήσει το Εθνικό Πάρκο Ντονάνια, ένα σημαντικό καταφύγιο άγριας ζωής όπου ζουν πολλά απειλούμενα με εξαφάνιση είδη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ο υπουργός Περιβάλλοντος της περιφερειακής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, Χοσέ Φισκάλ, δήλωσε ότι η πυρκαγιά πιθανόν να προκλήθηκε από εμπρησμό.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες, όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με τους ισχυρούς ανέμους, δεν επιτρέπουν ασφαλείς προβλέψεις για το πότε θα τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.