Ο Σουλτς υπόσχεται περισσότερους φόρους για τους πλούσιους Γερμανούς

Ο Σουλτς υπόσχεται περισσότερους φόρους για τους πλούσιους Γερμανούς

Αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 42% στο 45% προτείνει το SPD

Να φορολογήσει περισσότερο τους πλούσιους και λιγότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα δεσμεύθηκε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, σε μία προσπάθεια να φέρει το κόμμα του πιο κοντά στους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

«Θα μειώσουμε την φορολογική επιβάρυνση για μικρά και μεσαία εισοδήματα και θα υποστηρίξουμε τις οικογένειες», τόνισε ο Σουλτς μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Η πρότασή μας είναι καλή όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και για την Ευρώπη», επεσήμανε, εξηγώντας πως με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η εσωτερική ζήτηση και θα αυξηθούν οι εισαγωγές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του SPD, η πρότασή του περιλαμβάνει αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 42% στο 45%, ενώ το όριο για την επιβολή του συντελεστή αυτού θα αυξηθεί από τα περίπου 54.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 76.000 ευρώ. Παράλληλα, η πρόταση περιλαμβάνει και αύξηση του ειδικού φόρου εισοδήματος σε όσους βγάζουν περισσότερα από 250.000 ευρώ το χρόνο, από το 45% στο 48%.

Επιπλέον, το SPD σκοπεύει να εξαιρέσει τα μικρομεσαία εισοδήματα από τον «φόρο αλληλεγγύης» της τάξεως του 5,5% που επιβάλει η Γερμανία μετά την επανένωση το 1990 για να υποστηριχθούν τα φτωχότερα ανατολικά κρατίδια.

Οι εξαγγελίες αυτές έρχονται σε μία περίοδο όπου το momentum των Σοσιαλδημοκρατών φαίνεται να ξεθωριάζει, καθώς τα υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις μετά την ανάδειξη του Μάρτιν Σουλτς ως υποψηφίου για την καγκελαρία πλέον έχουν υποχωρήσει, και ο επικεφαλής του SPD επιχειρεί να αυξήσει την εκλογική του επιρροή, θέλοντας να αποτρέψει μία τέταρτη θητεία της Άνγκελα Μέρκελ.