Εθελοντής του Σάντερς πυροβόλησε τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή

Εθελοντής του Σάντερς πυροβόλησε τον αρχηγό των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή

Σοβαρά τραυματισμένος ο Στιβ Σκάλις - Ο δράστης άνοιξε πυρ σε γήπεδο μπέιζμπολ

Ένοπλος άνοιξε σήμερα πυρ σε γήπεδο μπέιζμπολ όπου συχνάζουν Ρεπουμπλικανοί μέλη του Κογκρέσου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη της Αλεξάντρια, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τη εφημερίδα Washington Post, ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατονομάστηκε ως ο 66χρονος Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον, από το Μπελβίλ του Ιλινόι. Ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι ο δράστης ήταν στον κατάλογο των εθελοντών που βοήθησαν στην προεκλογική του εκστρατεία για την Προεδρία των ΗΠΑ και χαρακτήρισε την ενέργεια «άθλια και ποταπή»

Ο βουλευτής Μο Μπρουκς από την Αλαμπάμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.

«Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες» είπε στο CNN.

Η αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των πυροβολισμών, από τους οποίους τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε «βαθιά λύπη» για το περιστατικό και έγραψε στο Twitter: «Ο Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα, ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης, τραυματίστηκε σοβαρά όμως θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του».