Λονδίνο: Νεκροί, αγνοούμενοι και φόβοι κατάρρευσης του ουρανοξύστη

Λονδίνο: Νεκροί, αγνοούμενοι και φόβοι κατάρρευσης του ουρανοξύστη

Η πυροσβεστική έχει φθάσει μέχρι τον 19ο-20ο όροφο του κτιρίου, αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ελέγχει την στατικότητά του

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόλαση φωτιάς σε ουρανοξύστη 24 ορόφων και 130 διαμερισμάτων που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο δυτικό Λονδίνο.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε όλους τους ορόφους από τον δεύτερο και πάνω.

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς έχει καεί σχεδόν ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τις αρχές οι νεκροί στο φλεγόμενο κτίριο μέχρι στιγμής ανέρχονται σε έξι.

Διαβάστε σχετικά: Κόλαση φωτιάς σε ουρανοξύστη στο Λονδίνο- Νεκροί και τραυματίες

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι», δήλωσε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.

«Την τελευταία φορά που τους είδα, κουνούσαν τα χέρια τους από το παράθυρο. Ήταν στις 02.00» δήλωσε η Χάναν Ουαχάμπι η οποία διασώθηκε από την φονική πυρκαγιά στο Grenfell Tower,αλλά εξακολουθεί να μην έχει νέα του αδελφού της και της οικογένειάς του.

Το κτίριο κτίσθηκε το 1974 και έχει σχεδόν ολοσχερώς απανθρακωθεί.  Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρέθηκε επί τόπου, η αστυνομία εκκένωσε πολλά από τα γειτονικά κτίρια για τον κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς από φλεγόμενα ιπτάμενα συντρίμμια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει φθάσει μέχρι τον 19ο-20ο όροφο του κτιρίου, αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ελέγχει την στατικότητά του.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι οι ένοικοι είχαν επιμόνως προειδοποιήσει για την κατάσταση του κτιρίου και τους κινδύνους πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμα: Λονδίνο: Τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία

«Τα ερωτήματα αυτά είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν», υπογράμμισε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. «Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτίρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτίρια».