Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Αστυνομικοί πυροβόλησαν ύποπτο κοντά στην Παναγία των Παρισίων

Αποπειράθηκε να επιτεθεί σε αστυνομικό με σφυρί

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν συνάδελφό τους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, ο ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν οπλισμένος με σφυρί. Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε στο έδαφος, έξω από τον καθεδρικό ναό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή αυτή.

Τις έρευνες για την υπόθεση αυτή ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Οι τουρίστες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην Παναγία των Παρισίων αποκλείστηκαν μέσα στον Καθεδρικό Ναό για λόγους ασφαλείας.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε "μια δυνατή κραυγή" και μετά "είδε το πλήθος να κινείται". "Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού", πρόσθεσε.
Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.