Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Νέα στοιχεία για το θανατηφόρο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το μοιραίο όχημα ήταν ένα «επισκευασμένο σαράβαλο»

20 χρόνια μετά το φοβερό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις.

Στο ντοκιμαντέρ «Ο θάνατος της Νταϊάνα: Μια απίστευτη αποκάλυψη» που προβλήθηκε από το γαλλικό κανάλι Μ6, αναφέρθηκε ότι η Mercedes στην οποία βρήκε τον θάνατο η Νταϊάνα δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση.

Τη χαρακτήριζαν ένα επικίνδυνο «επισκευασμένο σαράβαλο», υποστήριζαν ότι δεν θα έπρεπε να κινείται στους δρόμους και ότι αν κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ. ο οδηγός δύσκολα θα μπορούσε να την κρατήσει. Οι προειδοποιήσεις αυτές είχαν γίνει δύο μήνες πριν το δυστύχημα της 31ης Αυγούστου 1997.

Η Mercedes-Benz S280 ανήκε στο στόλο της Etoile Limousines που παρείχε αυτοκίνητα στο Ritz Hotel, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, πατέρα του Ντόντι.

Το αυτοκίνητο ήταν σαράβαλο, δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί

Ο φωτογράφος Πασκάλ Ροστέν, συγραφέας του βιβλίου «Ποιος σκότωσε την Lady D», αποκάλυψε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο είχε κλαπεί νωρίτερα εκείνη τη χρονιά και είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Από την πλευρά του, ο Έρικ Μπουσκέτ, ανέφερε ότι είχε αγοράσει το εν λόγω όχημα το Σεπτέμβριο του 1994 έναντι 85.000 ευρώ. Τρεις μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1995, ένας κρατούμενος που είχε βγει με άδεια έκλεψε το αυτοκίνητο και οδηγούσε με ταχύτητες μεγαλύτερες των 160 χλμ στους δρόμους της Γαλλίας, με αποτέλεσμα να τρακάρει. Το αυτοκίνητο θεωρήθηκε μη κατασκευάσιμο, ενώ η ασφαλιστική τον αποζημίωσε πλήρως.

Θα πήγαινε στα... σκουπίδια

Ένας μηχανικός ανέλαβε να το ανακατασκευάσει και να το μεταπουλήσει στην Etoile Limousines, πριν το αυτοκίνητο καταλήξει στα σκουπίδια.

Ο Νιλς Σίγκελ, που δούλευε για την επιχείρησε εκείνη την εποχή, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς, αποκάλυψε ότι αγόρασε τη Mercedes για 40.000 ευρώ. Αρνήθηκε, ωστόσο, να σχολιάσει έστω τους ισχυρισμούς ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν οδηγικά αξιόπιστα.