Το Brexit ξεκινά στις 19 Ιουνίου, ούτε μέρα αργότερα, λέει η Μέι

Το Brexit ξεκινά στις 19 Ιουνίου, ούτε μέρα αργότερα, λέει η Μέι

Καμία καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις διαμηνύει η πρωθυπουργός της Βρετανίας

Στις 19 Ιουνίου και ούτε μια μέρα καθυστέρηση, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit διαμηνύει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Η απερχόμενη πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους να δώσουν μια ισχυρή εντολή στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα γίνουν στις 8 Ιουνίου, και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει επ' ουδενί καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.

Οι Βρετανοί καλούνται στις κάλπες την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Μέι προκήρυξε πρόωρες εκλογές με στόχο να ενισχύσει την πλειοψηφία των Συντηρητικών ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το προβάδισμα των Τόρις παρότι αρχικά ήταν τεράστιο έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτές οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν μόλις 11 ημέρες μετά την ημέρα των εκλογών και δεν μπορεί να υπάρξει κανένας τρόπος να αναβληθούν. Δεν θα είναι δυνατό να αναβληθούν. Οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί», επέμεινε η Μέι ενώπιον υποστηρικτών της σε μια εκδήλωση στο Λονδίνο.