Ελληνίδα με το όνομα «Τυφώνας» για διευθυντής του FBI

Ελληνίδα με το όνομα «Τυφώνας» για διευθυντής του FBI

Η ίδια το 2003 διορίστηκε υπαρχηγός της τότε Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις

Η ελληνικής καταγωγής Φράνσις Τάουνσεντ Φράγκου, την οποία οι φίλοι της αποκαλούν "Ο τυφώνας" βρίσκεται πολύ κοντά στο να αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.
Όπως αναφέρει η Real News, το προσωνύμιο "τυφώνας" το κέρδισε λόγω του καυστικού λόγου αλλα΄και της ευθύτητας του χαρακτήρα που τη διακρίνουν.
Η ίδια εργάστηκε ως οικιακή βοηθός και σερβιτόρα για να φτάσει μερικά χρόνια μετά να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους οκτώ υποψηφίους για τη θέση του διευθυντή του FBI μετά την αποπομπή του Τζέιμς Κόμεϊ από τον πρόεδρο Τραμπ.

Κόρη του Γιάννη Φράγκου και της Ντόροθι Φράγκου, γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1961 στη Μινιόλα της Νέας Υόρκης.

Η Φράγκου πήρε το πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ψυχολογίας το 1982 και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1985 από την Εισαγγελία του Μπρούκλιν.
Προβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όπου ως δικηγόρος παρέμεινε 13 χρόνια (1988-2001).

Η ίδια το 2003 διορίστηκε υπαρχηγός της τότε Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο ρόλος της ήταν να οργανώσει το σχεδιασμό ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας για λογαριασμό του Λευκού Οίκου, ενώ από το 2004 έγινε η προσωπική σύμβουλος του προέδρου Μπους σε ζητήματα ασφάλειας.