Νέα επίθεση στους χριστιανούς της Αιγύπτου με δεκάδες νεκρούς

Νέα επίθεση στους χριστιανούς της Αιγύπτου με δεκάδες νεκρούς

Πολλά παιδιά μεταξύ των θυμάτων - Τα αιγυπτιακά μέσα μεταδίδουν πως δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει ακόμη και τους 30

Μετά τη ματωμένη Κυριακή των Βαΐων, με δύο επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες στην Τάντα και την Αλεξάνδρεια με 44 νεκρούς και 118 τραυματίες, οι Χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου έπεσαν και πάλι θύματα επίθεσης των τζιχαντιστών.

Αυτή τη φορά ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο πούλμαν με Κόπτες που κατευθύνονταν για να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας Μίνια.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 23 θύματα. Πολλά παιδιά είναι μεταξύ των θυμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών μπορεί να μεγαλώσει καθώς υπάρχουν και 26 τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου διακρίνεται το λεωφορείο που έχει γαζωθεί από σφαίρες, με σπασμένα τα παράθυρα και το παρμπρίζ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα και σταθμούς ελέγχου κατά μήκος του οδικού άξονα όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες.

Περίπου 70 έχουν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.