Viral η χειραψία με Μακρόν και το αγενές σπρώξιμο του Τραμπ στο ΝΑΤΟ

Viral η χειραψία με Μακρόν και το αγενές σπρώξιμο του Τραμπ στο ΝΑΤΟ

Δύο στιγμιότυπα του Αμερικανού προέδρου στη σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, τράβηξαν το ενδιαφέρον πολύ περισσότερο από το τι είπε

Δύο στιγμιότυπα του Αμερικανού προέδρου στη σημερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες χαρακτηρίστηκαν τα... best of της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρώτο ήταν η πολυ σφιχτή χειραψία που είχε με τον νεό Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη τους γνωριμία και συνάντηση - τόσο σφιχτή που οι αρθρώσεις τους άσπρισαν και τα σαγόνια τους σφίχτηκαν.

Οι φωτογραφίες από την οικία του Αμερικανού πρέσβη στις Βρυξέλλες δείχνουν τον Αμερικανό πρόεδρο τελικά να παραδίνεται, τα δάκτυλά του να χαλαρώνουν, ενώ ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους συνεχίζει να τον κρατάει σφικτά.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Εμανουέλ Μακρόν ίσως να αποτελεί μάθημα για την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πριν από λίγο καιρό κατά την επίσκεψή της στο Οβάλ Γραφείο προσπάθησε και δεν τα κατάφερε να πείσει τον Τραμπ να ανταλλάξουν χειραψία.

Το συμβολικής σημασίας «ξεκαθάρισμα» συνεχίστηκε αργότερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, καθώς ο Εμανουέλ Μακρόν πλησίασε μια παρέα άλλων ηγετών και άφησε τον Τραμπ να περιμένει, αφού πρώτα χαιρέτισε την Άγγελα Μέρκελ, τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και άλλους.

Όταν τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος έπιασε το χέρι του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, το τράβηξε τόσο πολύ που ο Μακρόν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το άλλο του χέρι για να απελευθερωθεί.

Το αγενέστατο σπρώξιμο του Ντόναλντ Τραμπ στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου για την αναμνηστική φωτογραφία, ήταν το δεύτερο περιστατικό που έγινε viral στο διαδίκτυο.

Το βίντεο, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, δείχνει καθαρά τον Τραμπ, ανάμεσα σε μια ομάδα άλλων ηγετών, να σπρώχνει τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς και κατόπιν να στρώνει το σακάκι του, καθώς περνά στην πρώτη γραμμή, πιο κοντά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Μάρκοβιτς χαμογελά κάπως αμήχανα.

Όταν ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ ρωτήθηκε για τη... σπρωξιά του Τραμπ στον Μάρκοβιτς,  είπε ότι δεν έχει δει το βίντεο αλλά υποθέτει πως ο πρόεδρος απλά πήγαινε να πάρει τη θέση που του είχε προκαθοριστεί...