Αγνοείται πτήση της Egyptair με προορισμό το Κάιρο

Στο αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει από το Παρίσι επέβαιναν 69 άτομα

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία λεπτά καθώς χάθηκε από το ραντάρ το ίχνος πτήσης της Egyptair.

Η πτήση MS804 είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Charles De Gaulle του Παρισίου με προορισμό το Κάιρο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία στο Airbus A320 βρίσκονταν 56 επιβάτες και δεκαμελές πλήρωμα.

Το αεροσκάφος της EgyptAir, με 66 επιβαίνοντες, που είχε αναχωρήσει από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ σήμερα είχε εκπέμψει "σήμα κινδύνου" μερικά λεπτά νωρίτερα, ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, αναιρώντας προγενέστερη πληροφορία.

Το μήνυμα ελήφθη στις 05.26' ώρα Ελλάδας, ούτε 10 λεπτά πριν από την εξαφάνιση του Airbus A320 από τα ραντάρ, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της EgyptAir.

Πρόκειται για μια πτήση που διαρκεί συνήθως περίπου τέσσερις ώρες. 

Αίγυπτος: Κανένα σήμα κινδύνου

Κανένα «σήμα κινδύνου» δεν ελήφθη από το αεροσκάφος της Egyptair που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, ανακοίνωσε ο αιγυπτιακός στρατός στον λογαριασμό του στο Facebook, διαψεύδοντας ισχυρισμό που ανακοινώθηκε νωρίτερα από την αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το γεγονός ότι οι πιλότοι δεν είχαν χρόνο να εκπέμψουν σήμα κινδύνου σημαίνει ότι κάτι αιφνιδιαστικό συνέβη στο αεροσκάφος.

Πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς αντιφατικών ανακοινώσεων για την εκπομπή ή μη σήματος κινδύνου από το πλήρωμα της πτήσης MS804 ή αυτόματου σήματος SOS από τα συστήματα του αεροσκάφους.

Συντριβή στη θάλασσα

Το αεροσκάφος Α320 που έχει εξαφανιστεί από το ραντάρ, με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα, σύμφωνα με αξιωματούχους της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού ενάεριου χώρου, πάνω από τη Μεσόγειο.

Δημοσιεύματα στο Κάιρο, αναφέρουν ότι της εξαφάνισης του αεροσκάφους δεν προηγήθηκε κλήση έκτακτης ανάγκης από το πλήρωμα.

Kαι η Ελλάδα στις έρευνες

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

-Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

-Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

-Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα.

Τις εθνικότητες των 56 επιβατών της πτήσης MS804 της Egyptair που αγνοείται  από τις 02:45 τα ξημερώματα έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία. 

Οι εθνικότητες των επιβατών

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εταιρία στο αεροσκάφος επέβαιναν:

30 Αιγύπτιοι 
15 Γάλλοι
2 Ιρακινοί 
1 Βρετανός
1 Βέλγος 
1 από το Κουβέιτ 
1 από τη Σαουδική Αραβία 
1 Σουδανός 
1 Αφρικανός 
1 Πορτογάλος 
1 Αλγερινός 
1 Καναδός