Αίγυπτος: Νεκρός 13χρονος σε συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών

Ένα αγόρι 13 ετών πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σήμερα σε συγκρούσεις στη νότια Αίγυπτο μεταξύ αστυνομικών και υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Όπως ανέφερε τοπικός αξιωματούχος, ο Αμρ Άλι Μοχάμεντ "σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών" χωρίς όμως να προσδιορίσει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του αγοριού.

Μετά την ανατροπή του Μόρσι από τον στρατό, τον περασμένο Ιούλιο, οι υποστηρικτές του Αδελφοί Μουσουλμάνοι,  οργανώνουν τακτικά κινητοποιήσεις εναντίον της στρατιωτικής κυβέρνησης, που συχνά καταλήγουν σε αιματηρές συγκρούσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας. 

Εκατοντάδες ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και πολλοί περισσότεροι έχουν συλληφθεί κατά την εκστρατεία καταστολής εις βάρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που ξεκίνησε μετά την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.

Το ισλαμιστικό κίνημα κατηγορεί τις αρχές για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ευρείας κλίμακας. Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες κι έχει χαρακτηρίσει την Αδελφότητα "τρομοκρατική οργάνωση" που συνιστά σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της χώρας.