Λιντσάρισαν μέχρι θανάτου Ευρωπαίους στη Μαδαγασκάρη

Τον νόμο στα χέρια τους πήραν εξαγριωμένοι κάτοικοι της Μαδαγασκάρης, που λιντσάρισαν μέχρι θανάτου και απανθράκωσαν τις σορούς δύο Ευρωπαίων λαθρεμπόρων ανθρώπινων οργάνων .

Η οργή του πλήθους ξεχείλισε όταν ανακαλύφθηκε η σορός ενός 8χρονου αγοριού, από το οποίο είχαν αφαιρεθεί όργανα.

Οι δύο Ευρωπαίοι, ένας Γάλλος και πιθανότατα ένας Ιταλός- οι οποίοι παρίσταναν τους χωροφύλακες στο νησί Νόζι Μπι- συνελήφθησαν χθες από τις αρχές και κρίθηκαν ένοχοι για τον φόνο του αγοριού και για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Ο εξαγριωμένος όχλος όρμησε μέσα στο αστυνομικό τμήμα και άρπαξε τους κρατούμενους δια της βίας- και μετά από συμπλοκή με την αστυνομία. Στη συνέχεια τους λιντσάρισε, τους σκότωσε και έκαψε τα πτώματα, ως ύστατη πράξη εκδίκησης, στην ακτή Αμπατολοάκα.

"Πολυάριθμοι εξαγριωμένοι πολίτες εισέβαλαν στο τμήμα και απέσπασαν τους δύο υπόπτους" ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι αστυνομικοί μπόρεσαν να φθάσουν μόνον μετά την πυρπόλησή τους.

Εν τω μεταξύ, και ένας τρίτος άνδρας λιντσαρίστηκε και κάηκε σήμερα  από το εξαγριωμένο πλήθος, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο λιντσαρισμένος άνδρας ήταν ακόμη εν ζωή όταν ο όχλος τον έριξε στην πυρά.

Το γαλλικό προξενείο στη Μαδαγασκάρη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποτρέπει τους υπηκόους της χώρας να μεταβαίνουν στο Νόζι Μπι, "ιδίως στις παραλίες του, μέχρι νεωτέρας".