Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ ερευνούν για τα χημικά

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις έρευνες στη συνοικία Μουανταμίγια, όπου καταγγέλλεται ότι το καθεστώς Άσαντ έσπειρε το θάνατο με τη χρήση χημικών όπλων.

Τη Δευτέρα, το κονβόι των επιθεωρητών δέχτηκε πυρά από ελεύθερους σκοπευτές στην ουδέτερη ζώνη στη Δαμασκό, αναγκάζοντάς τους προσωρινά να οπισθοχωρήσουν.

Λίγο αργότερα, οι επιθεωρητές εισήλθαν στη σουνιτική συνοικία και έμειναν εκεί για περίπου τρεις ώρες. Επισκέφθηκαν δύο νοσοκομεία, μίλησαν με τραυματίες, γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες και έλαβαν δείγματα για εργαστηριακό έλεγχο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επαφή με τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Κέβιν Ραντ. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες του σχετικά με τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Αυγούστου συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας, λόγω των "συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων" σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.