Θα έκοβαν το ρεύμα στο σπίτι του Μαντέλα

Μια απίστευτη γκάφα παραλίγο να κάνουν οι αρχές του Γιοχάνεσμπουργκ, οι οποίες κόντεψαν να αφήσουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό την κατοικία του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.

 

Στο σπίτι του Μαντίμπα ,στο Γιοχάνεσμπουργκ, η οικογένειά του έλαβε ειδοποιητήριο ότι θα διακόψουν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών ύψους 500 ευρώ, ενώ η εταιρεία θα  κινούνταν νομικά εάν ο πελάτης δεν εξοφλούσε τον λογαριασμό μέσα σε 30 ημέρες.

 

Όταν το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε για το γεγονός από εξαγριωμένους πολίτες,  ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Μαντέλα  για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε αυτό το "ατυχές συμβάν" και εξήγησε ότι επρόκειτο περί λάθους.

"Η διεύθυνση και ο κωδικός πελάτη είναι τα ίδια, αλλά σε διαφορετική προάστιο  από το σπίτι του Μαντίμπα"  είπε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος τόνισε ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για το λάθος.

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πρετόρια από τις 8 Ιουνίου σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με λοίμωξη του αναπνευστικού.