Ερντογάν: Αυτοί οι δαίμονες τα social media

"Υπάρχει μια απειλή που λέγεται Twitter. Τα καλύτερα παραδείγματα ψεμάτων μπορεί να τα βρει κανείς εκεί. Για μένα, τα social media είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία".

Με αυτά τα λόγια ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολίασε τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία και ανέφερε ότι πίσω από τις εξεγέρσεις κρύβονται δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και "κάποιοι από το εξωτερικό".

Αποκάλεσε δε τις διαδηλώσεις "εξτρεμιστικό δάκτυλο".

Διαβάστε ακόμη: Ήρθε η ώρα η Τουρκία να ζήσει τη δική της Αραβική Άνοιξη;

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάντως αρνήθηκε να υποχωρήσει στην ανακοίνωση που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των ταραχών, δηλαδή το σχέδιο για την κατεδάφιση πάρκου της πόλης για να κατασκευαστεί ένα εμπορικό κέντρο, ένα τζαμί και μια ρέπλικα ενός παλαιού στρατώνα.

"Δεν θα ζητήσω άδεια από την αντιπολίτευση ή από ένα μάτσο λήσταρχους. Αν αποκαλούν 'δικτάτορα' κάποιον που υπηρετεί το λαό του, δεν έχω κάτι να πω. Μόνο μου μέλημα είναι να υπηρετήσω τη χώρα μου. Δεν είμαι αφεντικό του λαού. Η δικτατορία δεν τρέχει στο αίμα μου, δεν είναι του χαρακτήρα μου. Είμαι υπηρέτης του λαού μου" ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, αναχωρώντας για το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Μαρόκο, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.