Ο Όσκαρ Πιστόριους σκότωσε τη σύντροφό του

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους.

Η γυναίκα ήταν σύντροφος του Πιστόριους και όπως επιβεβαιώνει η αστυνομία, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ήταν εκείνος που τη σκότωσε επειδή την πέρασε για διαρρήκτη.

Η γυναίκα βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι και μια στο χέρι μέσα στο σπίτι του αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τον αθλητή στον οποίο ασκήθηκαν κατηγορίες για φόνο. Την Παρασκευή, ο ολυμπιονίκης θα παραστεί ενώποιον του δικαστηρίου. 

Αίσθηση πάντως προκαλεί η ανακοίνωση της αστυνομίας ότι έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν "ενδο-οικογενειακά περιστατικά" στο σπίτι του Πιστόριους, χωρίς όμως να δοθούν άλλες διευκρινίσεις. 

Πάντως η εισαγγελεία δεν επέτρεψε ο αθλητής να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. "Η κατηγορούσα αρχή θα αντιταχθεί στην απελευθέρωσή του με εγγύηση. Κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για οικογενειακούς καυγάδες στην κατοικία του κατηγορουμένου", δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο eNCA, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται στα πρώτα στάδια και συνεχίζεται.

Ο πατέρας του αθλητή απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Reeva Steenkamp, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το γεγονός. "Εάν κάποιος κάνει κάποια δήλωση, αυτός θα πρέπει να είναι ο Όσκαρ. Αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος", δήλωσε ο Χένκε Πιστόριους στο ραδιοφωνικό δίκτυο SABC.

Η νοτιοαφρικανική τηλεόραση απέσυρε όλες τις διαφημίσεις με τον Πιστόριους. 

Ήθελε να του κάνει έκπληξη για τον Άγιο Βαλεντίνο!

Η είδηση συγκλόνισε αλλά η συνέχεια είναι ακόμη πιο τραγική: η 30χρονη σύντροφος του Όσκαρ Πιστόριους ήθελε στην πραγματικότητα να του κάνει έκπληξη για την ημέρα των ερωτευμένων γι' αυτό μπήκε στο σπίτι του.

Όπως μεταδίδουν νοτιοαφρικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης η 30χρονη Reeva Steenkamp, πρώην μοντέλο, είχε δηλώσει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter τον ενθουσιασμό της για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

"Τι εκπλήξεις ετοιμάζετε για τους αγαπημένους σας αύριο;" έγραψε η Reeva μία ημέρα πριν το τραγικό γεγονός ενώ αργότερα απαντώντας σε έναν follower σχολίασε: "Αυτό ακούγεται φανταστικό! Έτσι πρέπει! Πρέπει να είναι μια ημέρα αγάπης για όλους".

Η άτυχη Reeva ήταν απόφοιτος νομικής από το κολλέγιο Port Elizabeth. Σε πρόσφατη συνέντευξή της την προηγούμενη εβδομάδα στους Sunday Times της Νοτίου Αφρικής περιέγραψε τον Πιστόριους ως έναν "άψογο άνθρωπο που σκέφτεται πάντα το καλό της".

Κάθε μέρα σκοτώνονται κατά μέσο όρο 50 άνθρωποι στη Νότια Αφρική. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών η χώρα έχει τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά την Κολομβία.

Ο Πιστόριους γεννήθηκε με πρόβλημα και στα δυο του πόδια. Παρ' όλα αυτά, και με τα ειδικά μεταλλικά μέλη που φορά έχει καταφέρει να γίνει ένας από τους κορυφαίους αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων του κόσμου. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος με παραπληγία και στα δυο του πόδια, που έφτασε στα ημιτελικά των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η Νότιος Αφρική έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες εγκληματικότητας στον κόσμο και πολλοί άνθρωποι έχουν στα σπίτια τους όπλα για αυτοάμυνα.