Συνετρίβη ελικόπτερο στην Τουρκία – Όλοι νεκροί

Στο ελικόπτερο της τουρκικής αστυνομίας επέβαιναν 12 άνθρωποι

Ελικόπτερο της τουρκικής αστυνομίας στο οποίο επέβαιναν 12 άνθρωποι, συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Τουρκία προφανώς εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Και οι δώδεκα επιβαίνοντες του ελικοπτέρου, το οποίο συνετρίβη στην επαρχία Τούντσελι, ανασύρθηκαν νεκροί, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνείου της επαρχίας.

Το ελικόπτερο μετέφερε επτά αστυνομικούς, έναν δικαστή, έναν υπαξιωματικό του στρατού και τρία μέλη πληρώματος.

Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70 συνετρίβη στον τομέα Οβατσίκ της επαρχίας Τούντσελι στο τέλος του πρωινού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνείου της ανατολικής αυτής επαρχίας της Τουρκίας.

«Εκτιμούμε πως το ελικόπτερο έπεσε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυβερνείου. Τουρκικά μμε μεταδίδουν πως στην περιοχή του δυστυχήματος επικρατούσε ομίχλη.

Το ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70, συνετρίβη σε ορεινή περιοχή σε υψόμετρο 2.500μ. Είχε απογειωθεί στις στις 11:40 και εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ δέκα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού απέκλεισε την τρομοκρατική ενέργεια

Η τρομοκρατική ενέργεια έχει αποκλειστεί ως πιθανή αιτία της συντριβής του στρατιωτικού ελικοπτέρου της τουρκικής αστυνομίας που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 12 επιβαίνοντες σ' αυτό, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Δεν μιλάμε για κανενός είδους εξωτερική παρέμβαση στο περιστατικό. Κατά τα φαινόμενα, η συντριβή προκλήθηκε από κακές καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV. Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε πως η επαφή μέσω ασυρμάτου με το ελικόπτερο χάθηκε 8 λεπτά μετά την απογείωση του.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο ελικόπτερο, τύπου Sikorsky S-70 που συνετρίβη σήμερα κατά τις πρωινές ώρες στην επαρχία Τούντσελι στην ανατολική Τουρκία επέβαιναν επτά αστυνομικοί, ένας δικαστής, ένας υπαξιωματικός του στρατού και τρία μέλη πληρώματος.

«Οι συντεταγμένες του σημείου συντριβής καθορίστηκαν σε ύψος 2.500μ. Αλλά το οδικό δίκτυο εκεί ήταν περίπλοκο και τα μέλη σωστικών συνεργείων χρειάστηκε να περπατήσουν για 2,5 ώρες στα βουνά... Δώδεκα συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν. Αυτή είναι μεγάλη απώλεια για μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.