Ψυχοπαθής Παλαιστίνιος έσφαξε Βρετανίδα φοιτήτρια μέσα στο τραμ

Άγριο έγκλημα στην Ιερουσαλήμ

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε σήμερα μέχρι θανάτου μία νεαρή γυναίκα μέσα σε βαγόνι τρένου, την ώρα που ο συρμός βρισκόταν κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης, μια περιοχή όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Οι αρχές επιτόπου συνέλαβαν έναν άντρα, έναν 57χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε βεβαρυμένο ψυχιατρικό ιστορικό: στο παρελθόν είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει ενώ είχε κατηγορηθεί και για σεξουαλική επίθεση εναντίον της κόρης του το 2011. 

Το θύμα ήταν μια Ισραηλινή νεαρή κοπέλα 20 ετών σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ το Ισραηλινό Ραδιόφωνο μετέδωσε ότι πρόκειται για 23χρονη φοιτήτρια από τη Βρετανία.

Σε ανακοίνωση του εβραϊκού πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ διευκρινίζεται πως το θύμα ήταν φοιτήτρια και ονομαζόταν Χάνα Μπλέιντον. Είχε έρθει στο Ισραήλ στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής φοιτητών με το πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, είχε ξεκινήσει τις σπουδές της τον Ιανουάριο και αναμενόταν να τις συνεχίσει έως το τέλος του εξαμήνου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Σιν Μπετ, η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, ανακοίνωσε πως ο δράστης ονομάζεται Τζαμίλ Ταμίμι, είναι 57 ετών και κατοικεί στην προσαρτημένη από το Ισραήλ ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης ανέβηκε με ένα σακίδιο στο χέρι στο τραμ που περνάει από τα τείχη της Παλιάς Πόλης. Εντόπισε μια νεαρή γυναίκα που βρισκόταν δίπλα του, έβγαλε ένα μαχαίρι από το σακίδιό του και τη μαχαίρωσε πολλές φορές στο στήθος.

Ένας αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο βαγόνι, ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού και έτρεξε προς τον δράστη τον οποίο ακινητοποίησε με τη βοήθεια ενός άλλου επιβάτη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στη συνέχεια το τραμ σταμάτησε, οι πόρτες του άνοιξαν και δυνάμεις της αστυνομίας μπήκαν στο βαγόνι για να συλλάβουν τον δράστη. Η οργάνωση Μάγκεν Νταβίντ Άντομ, η ισραηλινή αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού, μετέφερε την κοπέλα στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Η επίθεση έγινε σε μία ημέρα όπου οι χριστιανοί θρηνούν για τη Μεγάλη Παρασκευή και οι μουσουλμάνοι προσεύχονται σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης και θεωρούνται ιερές.