Ερντογάν: Θα επαναφέρω τη θανατική ποινή αν θέλουν οι Τούρκοι

Νέα επίθεση προς ευρωπαϊκά κράτη που αποκαλεί τα «εγγόνια του ναζισμού»

Το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου πλησιάζει και ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παίζει σκληρά το χαρτί της επίδειξης δύναμης προς την Ευρώπη, για τους Τούρκους ψηφοφόρους. Σε νέα επίθεση σήμερα αποκάλεσε ευρωπαϊκά κράτη κάνοντας λόγο για τα «εγγόνια του ναζισμού». Μάλιστα απηύθυνε έκκληση προς τους Τούρκους ψηφοφόρους στην Ευρώπη να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του συντάγματος στο δημοψήφισμα.

«Καλώ τους αδελφούς και τις αδελφές μου που ψηφίζουν στην Ευρώπη ... να δώσουν την αρμόζουσα απάντηση σ' αυτούς που επιβάλλουν αυτή τη φασιστική καταπίεση και στα εγγόνια του ναζισμού».

Επιπλέον, ο Ερντογάν επανήλθε στο θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής μιλώντας για νέο δημοψήφισμα για το θέμα αυτό. 

«Αυτό δεν θα αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως δεν με νοιάζει τι λένε ο Χανς, ο Τζορτζ ή η Χέλγκα, με νοιάζει τι λένε ο Χασάν, ο Αχμέτ, ο Μεχμέτ, η Αϊσέ και η Φατμά. Με νοιάζει τι λέει ο Θεός... Αν είναι απαραίτητο, θα θέσουμε κι αυτό το ζήτημα σε ένα άλλο δημοψήφισμα», δήλωσε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους οπαδούς του.
Η Τουρκία κατήργησε τη θανατική ποινή πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδεχόμενη αποκατάσταση της θανατικής ποινής θα έβαζε τέλος στην προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουν δηλώσει Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συγκέντρωση στην επαρχία Ριζέ (Ριζούς) της Μαύρης Θάλασσας.