Αθώωσαν βιαστή επειδή δεν το χάρηκε!

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο νεαρός που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 17χρονη δεν “άντλησε σαρκική απόλαυση” από την πράξη του

Κατακραυγή έχει ξεσηκώσει στο Μεξικό μια πρωτοφανής δικαστική απόφαση που αθωώνει βιαστή μιας 17χρονης μαθήτριας επειδή εκείνος δεν το ευχαριστήθηκε!

Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2015 ένας νεαρός από πλούσια οικογένεια, ο 19χρονος Diego Cruz, εξανάγκασε μια 17χρονη που μόλις έφευγε από ένα πάρτυ με συμμαθήτριες της, στην περιοχή της Βερακρουζ, να μπει στο αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, και τρεις φίλοι του Diego.

Εκείνος επιτέθηκε σεξουαλικά στην 17χρονη θωπεύοντας της το στήθος και αγγίζοντας την στα γεννητικά όργανα. Όπως κατήγγειλε η 17χρονη, αργότερα μεταφέρθηκε στο σπίτι ενός εκ των φίλων του 19χρονου όπου και τη βίασε.

Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι πράξεις του 19χρονου ήταν “τυχαία επαφή” χωρίς “σαρκική απόλαυση” και επομένως αυτό δεν συνιστά βιασμό.

Ο 19χρονος κατέφυγε στην Ισπανία, ωστόσο συνελήφθη κι εκδόθηκε στο Μεξικό.

Ο εγχώριος Τύπος πάντως αναφέρει ότι καθοριστικό ρολο στην απόφαση του δικαστηρίου ήταν ότι ο 19χρονος είναι γόνος μιας πολύ πλούσιας οικογένειας του Μεξικό, με μεγάλη πολιτική επιρροή.