Δασκάλα σε κοινότητα ιθαγενών της Αρκτικής, εκπαιδευτικός του 2017

Η Καναδή Μάγκι Μακντόνελ είναι η φετινή νικήτρια του Παγκόσμιου Βραβείου Δασκάλου και του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που το συνοδεύει

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Εκτύπωση
Δασκάλα σε κοινότητα ιθαγενών της Αρκτικής, εκπαιδευτικός του 2017

Μια Καναδή δασκάλα σε κοινότητα ιθαγενών της Αρκτικής - ένα χωριό με πολικό ψύχος, απόλυτα απομονωμένο, με πρόσβαση μόνο από αέρος - είναι η κορυφαία εκπαιδευτικός του 2017. 

Η Καναδή Μάγκι Μακντόνελ διδάσκει στο απομακρυσμένο χωριό Σαλουίτ της επαρχίας του Κεμπέκ, μια κοινότητα με υψηλά ποσοστά εφηβικής εγκυμοσύνης και αυτοκτονιών. Για το έργο που επιτελεί εκεί παρέλαβε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου και ένα εκατομμύριο δολάρια που το συνοδεύει, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Φόρουμ στο Ντουμπάι.

Έχοντας αντιμετωπίσει 10 αυτοκτονίες νέων μέσα σε δύο χρόνια, η Μακντόνελ προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τους μαθητές της -  τους νεαρούς Ινουίτ - να συμμετέχουν σε διάφορα πρότζεκτ, να δυναμώσουν πνευματικά και σωματικά και α βρουν λύσεις στα πάμπολλα προβλήματά τους, ζώντας σε 

«Το όνειρό μου είναι να μπορώ να εργαστώ με τους μαθητές μου για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής επιστασίας και να βοηθήσουμε τους νέους Ινουίτ να γνωρίσουν τις πολιτιστικές παραδόσεις τους», δήλωσε η Μακντόνελ παραλαμβάνοντας ευτυχισμένη το βραβείο της.

 

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.