Αυστηρώς ακατάλληλο για ανήλικους το Fifty Shades Darker (στην Ανγκόλα)!

Οι αρχές της Ανγκόλα θα απαγορεύουν ακόμη και σε 16χρονους να μπαίνουν στις προβολές

Οι αρχές της Ανγκόλας που δεν αστειεύονται σε θέματα ηθικής εξετάζουν σοβαρά την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων έξω από τους κινηματογράφους για να απαγορεύσουν στους 16χρονους να δουν την ερωτική ταινία "Οι Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι".

Σε δήλωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού κατέστησε σαφές ότι "συνεργάζεται με θεσμούς, όπως η εθνική αστυνομία, για την απαγόρευση προβολής της ταινίας κατά τη διάρκεια της ημέρας και την είσοδο ανήλικων ηλικίας 16 ετών", ενώ καλεί "γονείς και κηδεμόνες να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τις ηθικές αξίες και να είναι προσεκτικοί στα μέτρα που λαμβάνουν για τα ανήλικα παιδιά".

Κινηματογραφική διασκευή της τριλογίας της Βρετανής Ε.Λ.Τζέιμς "Οι Πενήντα πιο σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι" είναι η συνέχεια της ταινίας "Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι" που περιέχει τις σαδομαζοχιστικές περιπέτειες μιας νέας γυναίκας με έναν πλούσιο επιχειρηματία.

Ωστόσο η επιτροπή λογοκρισίας ουδεμία γνωμοδότηση εξέδωσε για την ταινία, υπενθύμισε το υπουργείο.

Η ταινία προβάλλεται από τις 9 Φεβρουαρίου σε δύο δίκτυα κινηματογράφων στην πρωτεύουσα Λουάντα τα απογεύματα.

Ενα από τα δίκτυα αυτά, το Zap films, ανήκει στην κόρη του προέδρου Ζοζέ Εντουάρντο ντος Σάντος, Ιζαμπέλ ντος Σάντος, που θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής.