Βορειοκορεάτης διπλωμάτης ύποπτος για τη δολοφονία του αδελφού του Κιμ

Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα ενός διπλωμάτη κι ενός στελέχους της κρατικής αεροπορικής εταιρίας της Βόρειας Κορέας, τους οποίους, οι αρχές αναζητούν για να τους ανακρίνουν σχετικά με τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Η αστυνομία στη Μαλαισία δημοσιοποίησε σήμερα τα ονόματα ενός αξιωματούχου στην πρεσβεία της Βόρειας Κορέας, αλλά κι ενός δεύτερου ατόμου που συνδέεται με την κρατική αεροπορική εταιρία της χώρας, τους οποίους θέλει ν' ανακρίνει για την υπόθεση της δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδερφού του Βορειοκορεάτη προέδρου, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, ενώ προετοιμάζονταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Μακάο, όπου και ζούσε με την οικογένειά του υπό την προστασία της Κίνας.
Αξιωματούχοι από τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, εκτιμούν ότι πρόκειται για σχέδιο δολοφονίας που υλοποιήθηκε από πράκτορες της Βόρειας Κορέας, με στόχο την εξόντωση του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας αναζητούν για τη διαδικασία της ανάκρισης τον 44χρονο διπλωμάτη από τη Βόρεια Κορέα, Χιον Κουάνγκ Σονγκ, που είναι ο δεύτερος γραμματέας της πρεσβείας της Βόρειας Κορέα στη χώρα.

Επίσης, αναζητούν τον 37χρονο Κιμ Ουκ Ιλ, που είναι στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας Air Koryo, προκειμένου να τον ανακρίνουν. Επίσης, αναζητείται για ανάκριση και τρίτος ύποπτος.