Ισόβια σε πρώην αντιπρόεδρο Ανώτατου Δικαστηρίου

Με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Εκτύπωση
Ισόβια σε πρώην αντιπρόεδρο Ανώτατου Δικαστηρίου

Σε ισόβια καταδίκασε δικαστήριο τον πρώην αντιπρόεδρο του Ανώτατου Λαϊκού Δικαστηρίου της Κίνας (Supreme People's Court, SPC) Σι Σιαομίνγκ, με την κατηγορία ότι δωροδοκήθηκε.

Το δευτεροβάθμιο ενδιάμεσο λαϊκό δικαστήριο του δήμου Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή και στέρησε, επίσης ισόβια, τα πολιτικά δικαιώματα από τον Σι. Όλη η προσωπική περιουσία και ο πλούτος του θα κατασχεθούν, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Σι εκμεταλλευόταν, από το 1996 έως το 2015, διάφορες επίσημες θέσεις που κατείχε στο SPC για να κάνει χάρες σε φορείς και άτομα κατά τον χειρισμό υποθέσεων και εγγραφών εταιρειών στο χρηματιστήριο, αποδεχόμενος μίζες αξίας 114,6 εκατ. γιουάν (περίπου 16,63 εκατ. δολαρίων) είτε προσωπικά είτε μέσω της οικογένειάς του. Ο Σι αποδέχθηκε την ετυμηγορία, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.