Υπέρ του κράτους της Παλαιστίνης ο Αραβικός Σύνδεσμος, κόντρα στον Τραμπ

Στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Εκτύπωση
Υπέρ του κράτους της Παλαιστίνης ο Αραβικός Σύνδεσμος, κόντρα στον Τραμπ

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση απαιτεί μια λύση δύο κρατών, τόνισαν ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αίγυπτος, παίρνοντας αποστάσεις από μια κίνηση μακριά από αυτή τη δέσμευση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόλανντ Τραμπ.

Χθες,  ο Αμερικανός πρόεδρος ενθουσίασε την ισραηλινή δεξιά και προκάλεσε ανησυχία στους Παλαιστίνιους, καθώς δήλωσε - μετά τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου - ότι θα αποδεχθεί όποια ειρηνική λύση επιλέξουν οι δύο πλευρές, είτε συνεπάγεται δύο κράτη, είτε ένα.

Το Κράτος της Παλαιστίνης είναι Μέλος του Συνδέσμου (διαδέχτηκε στην θέση της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης που ήταν μέλος από τις 9 Σεπτεμβρίου 1976). 

Η ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ αποτέλεσε τη βάση των προσπαθειών για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες.

"Ο Σύνδεσμος απαιτεί μια περιεκτική και δίκαιη διευθέτηση στη βάση μιας λύσης δύο κρατών και την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα ...σύνορα του 1967 με πρωτεύουσά του την Ιερουσαλήμ", δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο Κάιρο, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπουλ Γέιτ. 

Ο Γκουτέρες δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου πως δεν υπάρχει "εναλλακτική" στη λύση δύο κρατών.

 

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.