Δολοφονήθηκε με δηλητηριασμένες σύριγγες ο αδερφός του Κιμ Γιονγκ Ουν

Από πράκτορες του ηγέτη της Β. Κορέας

Ο  μεγαλύτερης, ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και πρωτότοκος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, έχασε τη ζωή του στη Μαλαισία, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, συμπληρώνοντας ότι αυτό έγινε μετά από επίθεση γυναικών εκτελεστριών!

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε βρει καταφύγιο στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας μετά την εκτέλεση του θείου του, Γιανγκ Σονγκ Θάεκ, από τον αδελφό του. Εάν η δολοφονία του επιβεβαιωθεί, θα είναι ο σηματικότερος θάνατος υπό το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν, μετά την εκτέλεση του θείου του, τον Δεκέμβριο 2013.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Ναμ σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ στο Μακάου το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε ο ίδιος να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά ξεψύχησε καθ' οδόν για το νοσοκομείο. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί κι έχει ήδη ζητηθεί να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Ναμ έφερε διαβατήριο της Βόρειας Κορέας όπου αναφερόταν ότι ήταν 46 ετών και ονομαζόταν "Κιμ Τσολ".

Η καλωδιακή νοτιοκορεάτικη τηλεόραση Chosun – επικαλούμενη πολλαπλές πηγές της κυβέρνησης – μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δηλητηριάστηκε με σύριγγες στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ από δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορέας. 

Οι δύο γυναίκες επιβιβάσθηκαν στη συνέχεια σε ταξί και διέφυγαν.

"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανέναν ύποπτο αλλά έχουμε ξεκινήσει έρευνες και εξετάζουμε κάποιες εκδοχές", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Μαλαίσιος αξιωματικός της αστυνομίας Φάτζιλ Άχματ. Ο ίδιος είπε ότι ο Κιμ σκόπευε να αναχωρήσει για το Μακάο αλλά ασθένησε ενώ περίμενε στον τερματικό σταθμό των εταιρειών χαμηλού κόστους στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. "Αισθάνθηκε κάποιος να αρπάζει ή να κρατά το πρόσωπό του από πίσω του. Ζαλίστηκε και ζήτησε βοήθεια" από έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, είπε.

Μεταφέρθηκε στην κλινική του αεροδρομίου, αλλά επειδή συνέχιζε να αισθάνεται άσχημα αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο, καθ' οδόν για το νοσοκομείο Πουτρατζάγια.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν ο πρώτος τη τάξη διάδοχος για την ηγεσία της Βόρειας Κορέας. Το 2001,πιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, λέγοντας ότι ήθελε να επισκεφθείτε Disneyland του Τόκιο και απελάθηκε. Εκτοτε έπεσε σε σε δυσμένεια και ο πατέρας τους Κιμ Γιονγκ Ιλ, διάλεξε τον Γιονγκ Ουν, τον τρίτο στη σειρά διαδοχής.