Πολύνεκρη έκρηξη σε λεωφορείο στη Τουρκία

Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη

Έκρηξη σε λεωφορείο με δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε στην Τουρκία νωρίς πρωί του Σαββάτου, έξω από το Πανεπιστήμιο της Καισάρειας. Το λεωφορείο μετέφερε στρατιώτες και πολίτες και η έκρηξη σημειώθηκε καθώς το λεωφορείο περνούσε δίπλα από αυτοκίνητο, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά. 

Πηγές του τουρκικού στρατού αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί 13 στρατιώτες, και ότι πιθανότατα υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Πενήντα-πέντε από τους τραυματίες της επίθεσης κατά λεωφορείου στην Καισάρεια νοσηλεύονται, ενώ 12 από αυτούς βρίσκονται στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας έξι τραυματιών είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.

Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.