Ιάπωνες εγκαταλείπουν το φλερτ και παντρεύονται τους φίλους τους!

Μια τάση που ονομάζεται "Kousai zero Nichikon" και σημαίνει "παντρειά χωρίς ραντεβού"

Κατά καιρούς έχουν γραφεί άπειρα άρθρα για το ότι οι νέοι Ιάπωνες έχουν γυρίσει την πλάτη στο... σεξ και εξαιτίας των καταιγιστικών ρυθμών ζωής, δεν υπάρχει χρόνος για φλερτ, σχέσεις, ρομάντζα... Η λύση στο πρόβλημα βρέθηκε καθώς αυξάνονται διαρκώς οι γάμοι μεταξύ φίλων! Ναι, οι νέοι στην Ιαπωνία, παντρεύονται τους φίλους τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Independent. 

Ενδεικτικό της ευρτύτερης απομάκρυνσης των νιάτων από το συναίσθημα, απαοτελεί και σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση που δείχνει ότι το 69% των αντρών και το 59% των γυναικών, δεν έχουν σύντροφο.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Εθνικό Ινστιτούτο της χώρας και αναφέρεται επίσης ότι περίπου το 80% των singles επιθυμεί να νυμφευτεί. Η λύση σε αυτό το συναισθηματικό αδιέξοδο, είναι απλοί- οι Ιάπωνες ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας με τους δια βίους φίλους τους. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν και σχετικές ιστοσελίδες στις οποίες περιγράφονται απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που φόρεσαν βέρα στο δεξί με τους κολλητούς τους. Η χώρα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γεννήσεων στον κόσμο, με μόλις 8,4 παιδιά να γεννιούνται ανά 1.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών. Επιπρόσθετα, ο πληθυσμός των 127 εκατομμυρίων, αναμένεται να μειωθεί σε 87 εκατ. το 2060. 

Για το λόγο αυτό, οι ανύπαντροι της Ιαπωνίας επιλέγουν από το στενό φιλικό τους κύκλο τον σύντροφό τους- μια τάση που ονομάζεται "Kousai zero Nichikon" και μεταφράζεται κάπως έτσι, ως "παντρειά χωρίς ραντεβού". Στην ιστοσελίδα Matome Naver, αρκετοί είναι αυτοί που ποστάρουν τις ιστορίες τους: σε μια από αυτές, ένας συνάδελφος πάντρεψε τους φίλους του που γνωρίζονταν για πάνω από μια δεκαετία. Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελεί και ένα άρθρο στο περιοδικό Joshi Spa τον περασμένο μήνα συγκρίνοντας το "κυνήγι" των συντρόφων με την αυτοκτονία!