Στέφανι Κέρλοου: Αυτή είναι η πρώτη μπαλαρίνα του κόσμου με χιτζάμπ

Καμία σχολή μπαλέτου δεν δεχόταν να της κάνει μαθήματα επειδή φορούσε το μουσουλμανικό ένδυμα

Η Στέφανι Κέρλοου είναι μια μπαλαρίνα από την Αυστραλία. Θα περάσει όμως στην ιστορία. Γιατί η Στέφανι είναι η πρώτη μπαλαρίνα στον κόσμο που φορά χιτζάμπ.

Όταν η οικογένεια της ασπάστηκε το ισλάμ, η Στέφανι ήταν 9 ετών. Κι έτσι εκείνη φόρεσε το χιτζάμπ.

Από την ίδια ηλικία ήθελε επίσης να γίνει μπαλαρίνα. Ήξερε ότι έπρεπε να θυσιάσει, από πολύ μικρή, την προσωπική ζωή της και να αφοσιωθεί στην άσκηση. .

Αυτό που δεν ήξερε ήταν ότι καμία σχολή δεν θα δεχόταν να της κάνει μαθήματα λόγω της αμφίεσης της.

Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunfding να συγκεντρώσει χρήματα για ιδιαίτερα μαθήματα (χορού), ώστε να γίνει η πρώτη μουσουλμάνα μπαλαρίνα στον κόσμο. Συγκινήθηκαν 700 και προσέφεραν περισσότερα από 7.000 δολάρια Αυστραλίας.

Πλέον είναι επαγγελματίας μπαλαρίνα και σχεδιάζει να ανοίξει τη δική της σχολή χορού, ειδικά για νέους άλλων πολιτισμών (πέραν του Δυτικού), όπως σημειώνει η Huffington Post. «Αυτή η σχολή θα έχει προγράμματα για ειδικές θρησκείες και θα υποστηρίζει ομάδες νέων και μεγαλύτερων από αποκομμένες κοινότητες» ανέφερε στην εκστρατεία LaunchGood. «Θα δώσω στις μελλοντικές γενιές μια ευκαιρία να εκφραστούν και να "θεραπεύσουν" τoν εαυτό τους - κι αυτές των άλλων - μέσω της δημιουργικότητας και της θαυμάσιας τέχνης του χορού» τόνισε η νεαρή μπαλαρίνα.

Το χιτζάμπ έχει ήδη περάσει στις πασαρέλες, στα shows μεγάλων οίκων μόδας...