Η μεγάλη απόδραση στη Βραζιλία: Το έσκασαν 200 φυλακισμένοι

Οι 100 συνελήφθησαν και γύρισαν πίσω στη φυλακή

Σχεδόν 200 φυλακισμένοι δραπέτευσαν από φυλακή στη Βραζιλία αφού προηγουμένως εξεγέρθηκαν και έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους 100 από αυτούς και να τους γυρίσει στη φυλακή.

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo διακρίνονται δεκάδες κρατούμενοι, που φορούν μόνο τα εσώρουχά τους και έχουν σηκώσει τα χέρια στο κεφάλι, να τρέχουν, στη σειρά, στην αυλή της φυλακής για να καθίσουν κάτω.

"Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας ρουτίνας, οι κρατούμενοι στασίασαν. Δεν έπιασαν ομήρους. Η κατάσταση έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο", ανέφερε η σωφρονιστική υπηρεσία του Σάο Πάολο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι μισοί δραπέτες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή Ριμπεϊράο Πρέτο, κοντά στη Ζαρντινόπολις. Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ιστότοπο G1 του Globo, που επικαλείται πηγές της στρατιωτικής αστυνομίας, οι περισσότεροι δραπέτες κρύβονταν σε χωράφια με ζαχαροκάλαμα, κοντά στην πόλη. Κάποιοι παραδόθηκαν αυτοβούλως στις αρχές.

Η φυλακή της Ζαρντινόπολις, που είναι χωρητικότητας 1.080 προσώπων, φιλοξενούσε 1.864 κρατούμενους. Ο υπερπληθυσμός στις φυλακές είναι η βασική αιτία των εξεγέρσεων στα σωφρονιστικά καταστήματα της Βραζιλίας.