Συνεχίζει το ξήλωμα ο Ερντογάν: 8.000 διώχνονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας

Κατηγορούνται ότι συνδέονται με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Το «ξήλωμα» του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα συνεχίζει ακάθεκτος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο που επιθυμεί να αποκτήσει απόλυτες εξουσίες, μια πολύ καλή «δικαιολογία» για να συνεχίσει την εκκαθάριση του κρατικού μηχανισμού, σε όλα τα επίπεδα, από στελέχη που δεν πρόσκεινται φιλικά σε αυτόν.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους 8.000 στεέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας. Από τα στελέχη που παύθηκαν 7.669 ανήκαν στις τάξεις της αστυνομίας και 323 στις τάξεις της στρατοχωροφυλακής.

Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί θα μπορούν να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα εάν υποβάλουν αίτηση εντός των επόμενων δύο μηνών.

Στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν απομακρυνθεί ήδη περίπου 3.300 στελέχη του δικαστικού σώματος.