Ο άντρας που προσλαμβάνεται για να κάνει σεξ με παιδιά!

Πάσχει από AIDS και συνελήφθη μετά από ρεπορτάζ του BBC

Ο εικονιζόμενος είναι ο Eric Aniva και είναι γνωστός ως "hyena" στο απομακρυσμένο χωριό του στο νότιο Μαλάουι. Σύμφωνα με την παράδοση, "hyena" είναι ένας άντρας που πληρώνεται για να εξαναγκάζει σε σεξουαλική επαφή με κορίτσια μετά την πρώτη έμμηνο ρύση τους. Αν κάποιο κορίτσι αρνηθεί, τότε αρρώστιες και άλλα δεινά λέγεται ότι θα πλήξουν την κοινότητα στην οποία ζουν. 

Οι "ύαινες" (όπως είναι η μετάφρασή του στα Ελληνικά), προσλαμβάνονται επιπλέον για να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με χήρες ή στείρες γυναίκες για "σεξουαλική κάθαρση".

"Μερικά κορίτσια είναι ηλικίας 12 ή 13, αλλά εγώ προτιμώ τις μεγαλύτερες", είπε στον δημοσιογράφο του BBC, Ed Butler. Ο άντρας, υποστήριξε ότι έχει κάνει σεξ με πάνω από 104 γυναίκες και όπως ισχυρίζεται "όλα τα κορίτσια απολαμβάνουν να με έχουν ως hyena". 

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Aniva δεν αποκαλύπτει στις οικογένειες που τον προσλαμβάνουν ότι είναι φορέας του AIDS γεγονός που οδήγησε στη σύλληψή του έπειτα από εντολή του προέδρου της χώρας, Peter Mutharika όταν η συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο βγήκε στον "αέρα". 

"Όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε αυτή τη παράνομη πράξη, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για την υποβολή παιδιών και γυναικών σε αυτή τη κατάπτυστη πρακτική", ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του προέδρου, Mgeme Kalilani. 

Ο Aniva, είναι παντρεμένος με δυο γυναίκες (μια υπήρξε και πελάτισσά του), έχει πέντε παιδιά, μεταξύ των οποίων και μια κόρη δυο ετών. Όπως τόνισε στον δημοσιογράφο, δεν θέλει η κόρη του να συνευρεθεί με μια "ύαινα" και πως θα σταματήσει σύντομα να λαμβάνει μέρος σε αυτή τη πρακτική.