Ιάπωνες φοιτητές παίζουν Mahjong και οι νικητές προσλαμβάνονται!

Προέρχεται από την Κίνα και είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής

Πενήντα Ιάπωνες απόφοιτοι, επέλεξαν να παίξουν με τις επαγγελματικές τους προοπτικές σε ένα τουρνουά mahjong που έχει συσταθεί από εργοδότες που αναζητούν ένα διαφορετικό τρόπο για να βρουν το επόμενο "μεγάλο παίκτη" της εταιρείας τους. Οι συμμετέχοντες, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους στις 24 Ιουνίου, προκειμένου να κερδίσουν την ευκαιρία να προσληφθούν από έξι εταιρείες, στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της εκπαίδευσης, της τεχνολογίας και των ακινήτων.

Το Mahjong προέρχεται από την Κίνα και είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες αλλά σαφώς και τύχη. Από τους 50 υποψήφιους, μόλις οι 8 κατάφεραν να "προκριθούν" στον επόμενο γύρο της διαδικασίας επιλογής, σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο από το Reuters. 

"To Mahjong είναι ένα αρκετά δύσκολο στρατηγικό παιχνίδι, οπότε νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι καλοί σε αυτό θα ήταν καλοί και στο μάρκετινγκ. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση και θεωρώ ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον", ανέφερε ο υποψήφιος Tomoko Hasegawa, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ντιζάινερ, στο Reuters.

Οι διοργανωτές εξηγούν ότι τα τουρνουά προσλήψεων, ξεκίνησαν το 2012 και είναι αρκετά δημοφιλή κυρίως από φοιτητές του αντρικού φύλου και πολλοί λένε ότι τους αποκαλύπτει περισσότερα για τους υποψήφιους από όσα γράφονται σε ένα βιογραφικό.