EgyptAir: Θρίλερ με σήμα από τα μαύρα κουτιά

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Κάιρο για τις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους είναι συγκεχυμένες και αντιμετωπίζονται πλέον με σκεπτικισμό

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Κάιρο για τις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους της EgyptAir - που συνετρίβη πριν δύο εβδομάδες σχεδόν ανοικτά της Αλεξάνδρειας – είναι συγκεχυμένες και αντιμετωπίζονται πλέον με σκεπτικισμό. 

Ωστόσο, στην τελευταία εξέλιξη, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Αιγύπτου δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα της χώρας έπιασε ένα σήμα από τα μαύρα κουτιά και – για αυτό τον λόγο – η Γαλλία στέλνει ένα σκάφος της εταιρίας ALSEAMAR, το οποίο ειδικεύεται σε έρευνες ναυαγίων. 

Ο Αϊμάν αλ-Μοκάντεμ δήλωσε ότι διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με μία δεύτερη εταιρία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα.Η έρευνα για τον πομπό έκτακτου εντοπισμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και επικεντρώνεται σε μια περιοχή 5 χιλιομέτρων, πρόσθεσε. 

Η ερευνητική ομάδα έχει λάβει επίσης στοιχεία ραντάρ και ακουστικές εγγραφές από την Ελλάδα που καταγράφουν λεπτομερώς την πορεία της πτήσης του αεροσκάφους και την τελευταία συνομιλία ανάμεσα στον πιλότο και στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.