Καναδάς: Τεράστια επιχείρηση για τη σωτηρία 80.000 κατοίκων από τις φλόγες

Μία ολόκληρη πόλη κινδυνεύει από πυρκαγιά και οι αρχές προσπαθούν να φυγαδεύσουν τους κατοίκους

Μια ολόκληρη πόλη με πάνω από 80.000 κατοίκους, η Φορτ ΜακΜάρεϊ, εκκενώθηκε εξαιτίας πυρκαγιάς σε δασώδη έκταση η οποία έφτασε σε κατοικημένες περιοχές λόγω της κατεύθυνσης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, ανακοίνωσε ο δήμος του Γουντ Μπάφαλο.

"Ολόκληρο το Φορτ ΜακΜάρεϊ τελεί τώρα υπό εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νησιού ΜακΝτόναλντ", ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές στον λογαριασμό του δήμου στο Twitter αργά χθες το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, μόλις 8.000 έχουν καταφέρει να φτάσουν σε ασφαλή προορισμό, σε ειδικά καταλύματα. Περίπου 40.000 προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη με τα οχήματά τους, ενώ κάποιοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί.

Σπίτια επιχειρήσεις και ένα νοσοκομείο έχουν ήδη καταστραφεί από την πυρκαγιά,ενώ ο στρατός δεν  έχει καταφέρει ακόμα να φτάσει στην περιοχή για να βοηθήσει να τεθεί υπό έλεγχο η τεράστια φωτιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη. 

 

Η πυρκαγιά σε δασώδη έκταση κοντά στο Φορτ ΜακΜάρεϊ,στη δυτική επαρχία της Αλμπέρτα, εντοπίστηκε αργά την Κυριακή το βράδυ και επεκτάθηκε στην πόλη χθες Τρίτη, λόγω των ανέμων που έπνεαν προς τις κατοικημένες περιοχές.

Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί νότια της πόλης έκλεισε ενώ ο φόβος όλων είναι μήπως οι φλόγες φτάσουν πιο βόρεια, όπου βρίσκονται τα περίφημα κοιτάσματα βιτουμίου, πετρελαίου εγκλωβισμένου σε αμμώδη πετρώματα.