Αντάρτες βομβάρδισαν νοσοκομείο στο Χαλέπι, δεκάδες θύματα

Η κυβέρνηση κατηγορεί οργανώσεις όπως το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα

Νέα αιματοχυσία στο Χαλέπι, το οποίο αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση και οι άμαχοι πεθαίνουν κατά δεκάδες κάθε μέρα. Στρατιώτες, τζιχαντιστές και αντάρτες μάχονται για τον έλεγχο της πόλης και της γύρω επαρχίας και οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. 

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα και 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών πληροφόρησης σε όλη τη Συρία, διευκρίνισε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες και  η κυβέρνηση κατηγορεί οργανώσεις - στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα - ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.

 Γαλλία και Βρετανία ζητούν έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Χαλέπι. συγκρίνοντάς τη πόλη με το Σεράγεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας.

"Το Χαλέπι είναι στη Συρία ότι ήταν το Σεράγεβο στη Βοσνία", δήλωσε ο πρεσβευτής και διευκρίνισε ότι η Γαλλία ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου "εντός της εβδομάδας" καθώς και συνάντηση της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία.

Ο πρεσβευτής της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μάθιου Ράικροφτ ζήτησε επίσης τη σύγκληση του Συμβουλίου "επειγόντως", τονίζοντας ότι το "Χαλέπι φλέγεται" και αυτό είναι ένα θέμα "ύψιστης προτεραιότητας".