Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην συριακή πρωτεύουσα

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο λέσχη της αστυνομίας στη Δαμασκό και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στα θύματα της επίθεσης, από την οποία τραυματίστηκαν επίσης τουλάχιστον 20 άνθρωποι, περιλαμβάνονται αστυνομικοί, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο καμικάζι φορούσε στολή της αστυνομίας, μια τακτική που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το ΙΚ για τη διενέργεια επιθέσεων αυτοκτονίας.

Το ΙΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του, που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως ένα από τα μέλη του, ένας σύρος υπήκοος, ανατίναξε ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στον περίβολο της αστυνομικής λέσχης. Η επίθεση, σύμφωνα με την εξτρεμιστική οργάνωση, προκάλεσε 20 νεκρούς και 40 τραυματίες.

Η συριακή τηλεόραση είχε μεταδώσει αρχικά ότι η επίθεση σημειώθηκε σε λαϊκή αγορά στη Μασακέν Μπαρζέ, βόρεια συνοικία της Δαμασκού.

Ωστόσο στη συνέχεια η συριακή τηλεόραση επικαλέστηκε πηγή του υπουργείου Εσωτερικών που δήλωνε πως ο δράστης προσπάθησε με το αυτοκίνητό του να παραβιάσει τον χώρο της λέσχης των αστυνομικών στην περιοχή αυτή, πριν εμποδιστεί από τους φρουρούς.

"Τότε ένας καμικάζι ανατινάχθηκε προκαλώντας νεκρούς και τραυματίες", μετέδωσε η τηλεόραση χωρίς να δώσει ακριβή απολογισμό.