Βάρκες – φαντάσματα γεμάτες πτώματα ξεβράζονται στην Ιαπωνία

Τουλάχιστον 11 βάρκες με 25 πτώματα σε προχωρημένη σήψη έχουν βρει οι αρχές της Ιαπωνίας τους τελευταίους δύο μήνες σε διάφορες ακτές. 

Τα πλεούμενα- φαντάσματα δεν έχουν ευδιάκριτα στοιχεία ή σημαίες από την χώρα από την οποία προέρχονται και η αστυνομία της Ιαπωνίας εκτιμά ότι οι σοροί ανήκουν είτε σε ψαράδες της Βόρειας Κορέας που δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα λιμάνια τους λόγω κακοκαιρίας, είτε σε ανθρώπους που προσπάθησαν να αυτομολήσουν με μικρές βάρκες. Το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό καθώς και στο παρελθόν έχουν διασωθεί από το Λιμενικό της Ιαπωνίας άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από την Πιονγιανγκ.

Σύμφωνα με την Τelegraph, μία από τις πιο πρόσφατες, μακάβριες ανακαλύψεις ήταν έξω από το λιμάνι της Wajima, στη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας, 530 μίλια από την ανατολική ακτή της χερσονήσου της Κορέας. Ένα ξύλινο σκάφος περιείχε 10 πτώματα σε αποσύνθεση, δίχτυα και αλιευτικά εργαλεία. 

Σε μία άλλη αντίστοιχη βάρκα βρέθηκαν δύο αποκεφαλισμένες σοροί, κάτι που δείχνει ότι τα σκάφη έπλεαν ακυβέρνητα για πολύ καιρό.