Έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα της Τρίτης.

Το τουρκικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι πιθανόν να πρόκειται για βόμβα. Το κανάλι μεταδίδει εικόνες πανικόβλητων ανθρώπων να τρέχουν στο δρόμο που είναι δίπλα το μετρό (σε εκείνο το σημείο το μετρό είναι υπέργειο). 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται το τουρκικό κανάλι Haberturk, η έκρηξη πιθανότατα οφείλεται σε ηλεκτρική βλάβη σε μετασχηματιστή. Όμως, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε κοντά στον σταθμό ηλεκτρισμού για αυτό και η αρχική παρανόηση. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό Bayrampasa. Ακούστηκε ένας ισχυρός κρότος την ώρα του δυστυχήματος. Ο δήμαρχος του Bayrampasa δήλωσε πως πρόκειται για βόμβα. Η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την αιτία. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την έκρηξη. Περισσότεροι από δέκα είναι οι τραυματίες. Ασθενοφόρα και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο. 

Τα δρομολόγια του μετρό έχουν διακοπεί αυτή την ώρα στη συγκεκριμένη γραμμή. 

Η έκρηξη σημειώθηκε σε διάβαση του σιδηρόδρομου, δίπλα σε ηλεκτρικό σταθμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την έκρηξη, περνούσε από τη διάβαση με λεωφορείο που μετέφερε αξιωματικούς του στρατού.

Bu video Adobe Flash Player\'\u0131n son s\u00fcr\u00fcm\u00fcn\u00fc gerektirmektedir.

\

','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα, όπου δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους τον Οκτώβριο, τρεις μήνες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση στην πόλη Σουρούτς, κοντά στη συριακή μεθόριο, που είχε στοιχίσει την ζωή σε 33 ανθρώπους.

Η σημερινή έκρηξη δίπλα στο σταθμό του μετρό Μπαϊράμπασα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Ατίλα Αβντινέρ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.