Ερντογάν: Αν μπορείτε, αποδείξτε ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το ΙΚ

Η Τουρκία προμηθεύεται πετρέλαιο και αέριο μόνο από γνωστές πηγές και εκείνοι που την κατηγορούν ότι τα αγοράζει από το Ισλαμικό Κράτος θα πρέπει να αποδείξουν τις κατηγορίες τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια ομάδα τοπικών αξιωματούχων στην πρωτεύουσα Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε ακόμη πως η Τουρκία λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το λαθρεμπόριο πετρελαίου στα σύνορά της, κύρια πηγή εσόδων για τη μαχητική ισλαμιστική οργάνωση.

Ο τούρκος πρόεδρος απέρριψε ως "συναισθηματικές" οι οποίες "δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς" τις εισηγήσεις ότι θα μπορούσαν να ανασταλούν τα σχέδια με τη Ρωσία, ως αποτέλεσμα της κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους κοντά στη μεθόριο με τη Συρία.

Η Ερντογάν είπε πως το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε την Τρίτη σε μια "αυτόματη αντίδραση", σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες που έχουν δοθεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Οι στρατιωτικοί κανόνες εμπλοκής της Τουρκίας είναι ένα ξεχωριστό θέμα από τις διαφωνίες με τη Ρωσία για την πολιτική στη Συρία, είπε, και πρόσθεσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους μετριοπαθείς αντάρτες στη Συρία και τους τουρκμένους μαχητές στον πόλεμο κατά του προέδρου Μπασάρ αλ ¨Ασαντ.