Στα έγκατα των υπόγειων πυραυλικών εγκαταστάσεων του Ιράν

Μετά την πρόσφατο ψήφισμα που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο απαγορεύει στο Ιράν να αναπτύσσει πυραύλους με δυνατότητα να φέρουν πυρηνική κεφαλή και το σχετικό νομοσχέδιο που πέρασε από την Ιρανική Βουλή,  η Τεχαράνη έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο από το πυραυλικό της οπλοστάσιο, σε μια προσπάθεια να τονωθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά και να μετριαστούν οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών. 

Το βίντεο είναι γυρισμένο ένα υπόγειο τούνελ βάθος 500 μέτρων, γεμάτο πυραύλους, εκτοξευτήρες κι άλλο πολεμικό υλικό, υπό τους ήχους πομπώδους μουσικής. Η σήραγγα που καταγράφεται στις εικόνες έχει ύψος 10 μέτρων, το πλάτος της ξεπερνά τα 5, ενώ οι γωνίες λήψης είναι τέτοιες ώστε να μην είναι εύκολο να υπολογιστεί το μήκος και να μοιάζει ατελείωτο. 

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια παρουσίαση, που έχει διπλό στόχο να στείλει μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά κυρίως στο εσωτερικό της χώρας και να δείξει ότι η Τεχεράνη βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, "αρκεί ο εχθρός να κάνει το λάθος".

"Αυτό είναι ένα μικρό μέρος από τις άπειρες πυραυλικές υπόγειες εγκαταστάσεις μας, οι οποίες είναι διάσπαρτες σε πόλεις και βουνά. Οι πύραυλοί μας μπορούν να εκτοξευθούν από οποιοδήποτε σημείο του Ιράν ανά πάσα στιγμή κατ’ εντολή του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και φτάνουν μέχρι το Ισραήλ", τονίζει με νόημα ο ταξίαρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, διευθυντής της μονάδας αεροδιαστημικής των Φρουρών της Επανάστασης.

Κατά τον Ιρανό στρατιωτικό αξιωματούχο, η επίδειξη ισχύος έγινε σε απάντηση προς τις δυτικές δυνάμεις και ειδικά τις ΗΠΑ, οι οποίες παρά την συμφωνία αφήνουν ανοικτό όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και της στρατιωτικής επέμβασης κατά του Ιράν.