“Μέρα της Οργής” στο Ισραήλ: 5 νεκροί σε επιθέσεις Παλαιστινίων

Νέες αιματηρές επιθέσεις με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκαν σήμερα στο Ισραήλ, κατά την "Ημέρα της Οργής", όπως αποκάλεσαν την σημερινή παλαιστινιακές οργανώσεις.  Λόγω των αιματηρών περιστατικών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις, με πιο σημαντική την επίθεση παλαιστίνιων ενόπλων σε ισραηλινό λεωφορείο στην Ιερουσαλήμ, με τουλάχιστον 3 νεκρούς – ανάμεσά τους και ένας από τους δράστες - και 16 τραυματίες.

Σε άλλο σημείο της πόλης, ένας Παλαιστίνιος οδήγησε το αυτοκίνητο του επάνω σε τρεις ανθρώπους σε στάση λεωφορείου και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον άλλοι πέντε τραυματίστηκαν ενώ ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. 

Στο Τελ Αβίβ άγνωστος μαχαίρωσε έναν άνδρα κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων.

Δύο επιθέσεις με μαχαίρι κατά Ισραηλινών έγιναν και στη πόλη Ραανάνα, και οι δράστες συνελήφθησαν. 

Οι επιθέσεις με μαχαίρι από Παλαιστινίους κατά Ισραηλινών, εδώ και 10 ημέρες έχουν γίνει καθημερινότητα στην περιοχή. Στο χειρότερο κύμα βίας από τον περσινό πόλεμο της Γάζας, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι, Ισραηλινά θύματα και δράστες των επιθέσεων - καθώς και ακόμη 17 Παλαιστίνιοι σε συγκρούσεις με την αστυνομία.