Μιανμάρ: Τουλάχιστον 17 νεκροί από κατολίσθηση

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολίσθηση στη Μιανμάρ, η οποία προκλήθηκε μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, γράφει σήμερα ο επίσημος Τύπος.

Το χωριό που επλήγη βρίσκεται στην πολιτεία Κάγιαχ, μια απομακρυσμένη περιοχή στην ανατολική χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Global New Light of Myanmar.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα, σε σχολεία και ένα νοσοκομείο, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ακόμη σφοδρές βροχοπτώσεις, εν μέσω της εποχής των βροχών στη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μιανμάρ στις μεγάλες πλημμύρες του καλοκαιρού, οι οποίες προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και τον κυκλώνα Κόμεν.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν πληγεί σε όλη τη χώρα και το θέμα της διαχείρισης της φυσικής καταστροφής έχει λάβει πολιτική διάσταση, καθώς το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σούου Κίι το χρησιμοποιούν στις προεκλογικές τους εκστρατείες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.